Vannmåleravlesing 2017

Det er igjen tid for vannmåleravlesing!

Vi oppfordrer alle til å lese vannmåler slik at fakturering av forbruket blir mest mulig riktig. Du som bruker har ansvar til å lese vannmåler. Når du ikke leser måler så risikerer du å for et stipulert forbruk som kan være høyre enn den reelle forbruket.

Nytt i år

• Vi sender ut mesteparten av avlesningskortene på SMS den 18.12.17. Du som kunde trenger kun trykke på link i SMS og registrere målerstand.
  • Avlesningskort i posten sendes ut 14.12.17. De som mottar avlesningskort i posten, men ønsker SMS neste år, kan registrere mobilnummer sitt ved registrering av målerstand.
  • Viktig at alle leser av 31.12.17, eller så nær denne datoen som mulig.
  • Tilrettelagt for Vipps faktura.

Hvorfor digitalt avlesningskort?

• En del av kommunens digitaliseringsstrategi, en satsningsområde for hele kommune.
  • Naturlig utvikling
  • Effektiviserende og kostnadsbesparende
  • Frigjører ressurser slik at den legges i tjenesteyting
  • Sparer miljøet for papir
  • Imøtekomme kundenes ønske

Faktureringskanaler

• E-faktura: kunden mottar faktura i nettbanken til manuell betaling. Fakturagrunnlaget kan sees som pdf i nettbanken.
  • Avtalegiro: faktura trekkes automatisk på forfallsdato, så lenge det er dekning på konto, og beløpsgrensen er høy nok. Man ser ikke fakturagrunnlaget i nettbanken.
  • E-faktura/avtalegiro: faktura trekkes automatisk på forfallsdato, så lenge det er dekning på konto, og beløpsgrensen er høy nok. Man kan se fakturagrunnlaget som pdf i nettbanken.
  • Vipps Faktura: Hvis du ikke har e-faktura eller avtalegiro og du har aktivert Vipps Faktura - vil du motta faktura til betaling i Vipps.
  • Digipost: Hvis du ikke har e-faktura, avtalegiro eller Vipps Faktura, men du har en Digipost konto vil faktura bli sendt dit.
  • Ingen av de over: Hvis du ikke har noen av alternativene over, vil faktura bli sendt som vanlig papirfaktura i posten.

Klikk her for vannmåleravlesing