Stolpejakt for alle

Velkommen til nytt år: Gratis Stolpejakt fra 10. mai 2020. Drøbak Frogn Idrettslag tilbyr i samarbeid med Frogn kommune, Verneforeningen gamle Drøbak, Team Drøbak Multisport og Frogn historielag stolpejakt til befolkningen for tredje år på rad.

Stolpejakt i Frogn er for alle! Å jakte stolper er en fin måte å få variasjon på turmålet og kanskje til og med oppdage nye små perler i kommunen. Stolpejakt er dessuten en godt egnet mosjonsform under pågående pandemi med koronavirus; her kan vi holde god avstand, men samtidig treffe noen sambygdinger.

Vi har krydret opplevelsen med egne historier på en rekke av stolpene. Deltagelse er gratis og et utmerket folkehelsetilbud. I år utvides tilbudet ytterligere med stolper i tre områder; til sammen oppunder 80 stolper.

Kartene finner du for nedlasting her:

Drøbak sentrum

Drøbak Elle Skiphelle - ny versjon!

Drøbak Sogsti

Drøbak Skorkeberg

Kaholmene (Oscarsborg)

Knardal

Vi oppfordrer stolpejegere om å ta hensyn

Ingen stolper ligger i hager bortsett fra stolpen hos Galleri Vera. Alle stolper er tilgjengelige uten å gå gjennom privat eiendom.

NB: Ved Klokketårnet på Elle er det viktig at folk går via strandsonene enten sydfra eller aller enklest nordfra. Vi har merket dette opp i revidert kart som er vedlagt. For de som har lastet ned kart i app'en oppfordrer vi til å oppdatere slik at de har siste versjon av kartet.

I hele Norge

Tilbudet egner seg for alle aldre og vi har hatt med utøvere fra 1 til godt over 80 år i de to årene vi har holdt på. Mange av stolpene har tilknyttet en historie fra tidligere tider knyttet til stedet man står på. Stolpejakten.no er nasjonalt og trekker stolpeturister fra hele landet. Er man ivrig, kan man også dra til andre områder å finne flere stolper. Stolpene skal i Frogn stå ute fra 10. mai og frem til 1. desember.

Slik gjør du

Last ned kartene her eller hent et kart, og kom deg ut på tur! Hver stolpe er ca en meter høye, og er merket med nummer, bokstavkode og en QR-kode for deg som vil bruke smarttelefon til å registrere stolpene. For vanskelighetsgradene på stolpene gjelder:

GRØNN – veldig enkel, kan nåes med sykkel og rullestol

BLÅ – enkel

RØD – medium

SVART – vanskelig

Enten noterer man bokstavkodene på stolpene og registrerer disse på www.stolpejakten.no hjemme etter turen, eller man skanner QR-kodene på stolpene med «Stolpejakten» app’en på din mobiltelefon. «Stolpejakten»-app’en lastes ned gratis fra AppStore eller Google Play til din smarttelefon.

For mer informasjon: www.stolpejakten.no

Papirkart vil også være tilgjengelig for utdeling på Sport1 Drøbak Amfi, servicetorget på rådhuset, biblioteket og turistkontoret/kinoen. Lykke til med stolpejakten!