Din faktura i digitale kanaler

Frogn kommune sender faktura i forskjellige digitale kanaler. Alternativene under viser gangen i dine valg om digital utsendelse. Utsendelse styres digitalt på personnummer, og er ikke noe kommunen kan overstyre.

Avtalegiro eller eFaktura:

For deg som allerede har en avtale med Frogn kommune om å bruke Avtalegiro eller eFaktura

-          Du mottar faktura som tidligere, du trenger ikke å gjøre noen tilpasninger

OBS! Etter bankenes innføring av «Ja takk til alle» kan eFaktura komme automatisk i nettbanken din, uten at du har inngått spesifikk avtale. Det vil si at du ikke aktivt trenger å inngå en eFaktura avtale med Frogn kommune. Hvis du ikke ønsker eFaktura avtale med Frogn kommune, må «Ja takk til alle» deaktiveres i din nettbank.

Det er viktig at du registrerer epost adressen din i nettbanken slik at du mottar varsel fra banken når det kommer en eFaktura.

Fakturagrunnlaget finner du i nettbanken så lenge du har eFaktura avtale. Hvis du aktivt ønsker å inngå eFaktura avtale med Frogn kommune, er kundenummer eFaktura referanse.

For oppretting av Avtalegiro – bruk kidnummer på sist tilsendte faktura. Husk at Avtalegiro opprettes pr tjeneste, dvs at det må lages en for hver av f.eks: SFO, BHG, kommunale avgifter osv. Det kan ta inntil 6 uker før en Avtalegiro avtale er aktivert av banken. Ved inngåelse av Avtalegiro avtale, anbefales det i tillegg eFaktura avtale slik at grunnlaget vises i nettbanken.

Vipps-appen:

For deg som har «Alltid Vipps eFaktura og Vis regninger i Vipps» aktivert

-          Faktura kommer til Vipps-appen, den kommer i tillegg i nettbanken din.

-          Du får varsling på fakturaen på mobilen fra Vipps, så lenge du har aktivert dette.

-          Du får varsel fra banken, så lenge du har aktivert dette og lagt inn epost-adresse.

-          Du bestemmer selv om du betaler i Vipps-appen eller nettbank. Det er ingen fare for dobbeltbetaling.

Se mer informasjon her: https://vipps.no/hjelp/vipps/betale-regninger/

Digipost:

Hvis du ikke har eFaktura, Avtalegiro eller Vipps, så kan fakturaen komme til Digipost hvis du har en konto der.

Noen banker har kobling mot Digipost, og da kan du se fakturaen i nettbanken.

Husk å sett på varsel i Digipost til SMS eller epost, sånn at du får beskjed når det kommer en faktura.

Se mer informasjon her: https://www.digipost.no/hjelp/privat

Ingen av delene:

Hvis du ikke har noen av de digitale kanalene over, vil faktura bli sendt pr post til din folkeregistrerte adresse.