17. mai - følg feiringen her!

Det er en annerledes 17. mai i Frogn - også i år. Vi håper likevel at du blir med oss på vår digitale feiring av nasjonaldagen. Se programmet for årets feiring her. Vi gratulerer og ønsker alle en fin dag!

Her kan du gjenoppleve deler av av dagens program i Frogn kommune.

Dagens program

Tale ved varaordfører Rita Hirsum Lystad, sang av Cathrine Wollbråten Langlie akkompagnert av Olav Nordsjø Lund.

Dagens tale med sang

Hilsen fra ordfører:

I dag feirer vi frihet, demokrati og likeverd, verdiene grunnloven er bygget på. Dagen blir annerledes for oss alle og gir tid og rom til refleksjon over hvor viktig disse verdiene er for et land og lokalsamfunn. La flagget vaie og symbolisere takk til de før oss som ga oss muligheten. Måtte dagen bringe deg varme fra dine nærmeste, glede for barn og gamle og håp om normalisering av hverdagen.

Hold ut, hold avstand og ta vare på hverandre. Gratulerer med dagen.

Med vennlig hilsen Hans Kristian Raanaas(ordfører)

17. mai 2021 PROGRAM

- MED FORBEHOLD OM ENDRINGER

Kl. 07.40 Lehmannsbrygga

Flaggborg ved Drøbak/Frogn speidergruppe og Drøbak Musikkorps marsjerer til torget.

Kl. 08.00

Salutt fra Oscarsborg festning. Flaggappell og flaggheising ved speiderne ved kommunale flaggstenger.

Kl. 08.05 Drøbak torg

Nasjonalsangen ved Drøbak Musikkorps og Drøbak Mannskor.

Appell og blomsternedleggelse ved bysten av Christian Magnus Falsen: Frøydis Ulvin.

Kl 08.15 Badeparken

• Tale ved Niels Carlsens byste: Tone Merete Hauk-Hansen (ny), kransenedleggelse
  • Oberst Eriksens byste: kommandant Per Egil Grimstad, kransenedleggelse
  • Minnesmerket over falne i 2. verdenskrig: Line Nyhus Skuterud, kransenedleggelse
  • Sang ved Drøbak Mannskor og musikk ved Drøbak Musikkorps.

Kl. 10.00 – og utover dagen

De fire flotte korpsene og speiderne i kommunen vår; Drøbak-Frogn skolekorps, Drøbak/Frogn Speidergruppe, Drøbak Musikkorps, Hjelpekorpset og Drøbak Trommedamer dukker opp ulike steder med overraskende spilling i løpet av dagen.

Kl. 10.30

Gudstjeneste i Drøbak kirke. Det legges ut digitale versjoner her:

Facebook:  https://www.facebook.com/frognkirken

Digital versjon på kirkens hjemmeside  : https://kirken.no/frogn

Kl. 11.30

Tale ved 17. mai komiteens leder Rita Hirsum Lystad. Sang ved Cathrine W. Langlie.

Kl 12.00

Kongesalutt fra Oscarsborg Festning.

NB: Alt er cirkatider

• På grunn av situasjonen med koronavirus oppfordrer vi alle til ikke å møte opp personlig, men holde seg hjemme og følge våre sendinger.
  • Frogn kommune streamer direkte på facebook fra kl 08.00 og utover dagen på https://www.facebook.com/frognkommune
  • Hele dagens sending publiseres senere på dagen i redigert versjon på vår hjemmeside www.frogn.kommune.no

Trygg feiring

#i disse koronatider er det greit å merke seg hvordan nasjonaldagen kan feires trygt og sikkert. Husk:

• Du kan spise så mye pølser og is som du pleier, men gjør det hjemme i år!
  • Vi skal ikke være mange samlet samtidig, derfor oppfordrer vi til at man ikke møter opp i sentrum, men heller koser seg hjemme – med hurrarop, flagg og nasjonalsang!
  • Foreldre må bidra til at barn og unge overholder dette. I den grad man er sammen, bør det være i mindre grupper.
  • Hold avstand til andre.  Alle som er syke - selv med milde symptomer - skal ikke omgås andre. De som er i hjemmekarantene skal ikke omgås andre utenfor husstanden, dette gjelder også barn.
  • 17. maistemningen får du direkte i våre kanaler: vi streamer direkte på Frogn kommunes facebook-side!