- Store konsekvenser om vi tar over nå

Det ble ingen overtakelse av Bølgen for Frogn kommune denne uken heller. De siste befaringer og tester forbundet med HMS, brannsikkerhet, akustikk, ventilasjon og bygningsfysikk viser at det må gjøres ytterligere tiltak på bygget.

- Feilene i bygget er av en slik karakter at kommunen kan risikere utbedringsarbeider i millionklassen om vi overtar bygget nå. På grunn av kontraktsmessige forhold er vi foreløpig helt avhengige av entreprenøren. Hent AS har ansvaret for løsningene som er valgt, tiltakene som skal utbedres og gjennomføringen av disse. Frogn kommune vil ikke overta bygget før dette er gjort, og vi kan ikke gjøre annet enn å avvente entreprenøren for ferdigstillelse og eksakt dato for overtakelse. Vi tar rett og slett ikke over før det er ferdig, understreker prosjektleder Bjørn Nordvik i Frogn kommune.

Ordfører Odd Haktor Slåke og varaordfører Rita Hirsum Lystad holdes løpende orientert om situasjonen, og er tilfredse med at rådmannen ikke tar over anlegget før det er ferdig: - Vi er imponerte over hvordan våre folk i kommunen løser dette, og også over hvordan de ansatte på Bølgen tar den vanskelige situasjonen som en utfordring, sier Slåke.

På Bølgen jobbes det aktivt og kreativt for å lage alternative aktivitetstilbud for brukerne. Tilbudet «Aktiv mens vi venter» gir gratis trening både ute og inne, og Seiersten bad åpner for publikum, skolesvømming, vanntrening, baby- og småbarnssvømming.

- Dette er en tøff og krevende situasjon, både for kundene våre og for de ansatte som skal jobbe på Bølgen. Vi skulle levere "helse og glede" til innbyggerne i Frogn kommune vinteren 2018. Nå har vi foreløpig ikke ett nytt fint bygg å flytte inn i, men har opplevd en utrolig dugnadsinnsats fra alle kanter i kommunen med hjelp til opplæring og gjennomføring av "Aktiv mens vi venter". Vi er videre imponerte over hvordan kommunen følger opp byggeprosjektet for å sikre at vi får et bra bygg til slutt, sier daglig leder Siv Katrin Ramskjell og håper publikum og brukerne har forståelse for den vanskelige situasjonen.